Uğur Mumcu

Uğur Mumcu
Bu toplum, bedeninden hiç eksilmeyen yaralarla yaşıyor…

Gözden kaçanı, görülmeyeni, yok sayılanı, değer verilmeyeni, fark edilmeyeni fark ettirmek için...




3 Şubat 2022 Perşembe

"S-400" leri neden aldık?


Konu ile ilgili teknik bilgisi  olmayan, strateji den bi haber, diplomasinin getirdiği davranışları okuyamayan kişilerin sorabileceği bir soru -"S-400" leri neden aldık? - 'Bize mi saldıracaklar?' 'Ne gerek vardı?' 
Bir de bu soruları devleti yönetmeye talip kişiler soruyorsa vah ki, ne vah ! 

Bırakın ülkeyi-devleti yönetmeyi, herhangi bir dükkanı teslim ettiğimizi düşünelim? O ne?
Yangın tüpü ! 


'Ne gerek var, yangın mı çıkacak?  Dehşet verici ! Aaa bir de yangın sigortası, deprem sigortası henüz başımıza bir şey gelmemişken bir sürü masraf bu mantıkla.

Türkiye'de Hava koruma sitemleri katmanlardan oluşur. "S-400" e   gelene kadar bir çok hava savunma aracını alık kullandık ve çoğu artık envanterden düştü. Şimdi ihtiyacımız olan, yüksek irtifa hava savunma aracı  "S-400" alındı. Ülkemizin konumunu, çevresinden olan  baskıları düşününce hiç de erken değil. Ki, şu an  bir tehlike altında hissetmeyen bir çok ülke bu savunma sistemine sahip.

Bu sistemler saldırı olabilir yada savaş çıkabilir ihtimali üzerine kuruluyor. Yanı sıra, ülkelerin bu tür güçlü sitemlere sahip olması caydırıcı nitelik de taşıyor kuşkusuz.

"S-400"  saldırı sistemi değil, savunma sistemidir. 


Çağımızda, dünyanın hiç bir yerinde silahlı kuvvetler artık elinde silah beklemiyor. Güvenlik stratejisi olarak bu tür güçlü, tehlikeleri sinyal verebilen sistemler kuruyor.

ˢᵉᵈᵃ ᴾᴱᴷᴳÖᶻ

 
 Toplum bilimi , sosyoloji ders notları
S-400 ne işe yarar,S-400 neden aldık,S-400 S-500 ne işe yarar,S-500 neden aldık,S-500
S-400  zarar verir mi ,arasındaki fark ne,neden niçin,hangi S-400 ne işe yarar,S-400 neden aldık,S-400

1 yorum:

  1. Anlat anlat anlamazlar. modern savunma sistemlerimizi güçlendiriyoruz.
    S-400, çok uzun menzilli 40N6 model füzeyle 400 kilometre, uzun menzilli 48N6 model füzeyle 250 kilometre, orta menzilli 9M96E2 model füzeyle 120 kilometre ve kısa menzilli 9M96E model füzeyle de 40 kilometredeki hedefleri vurabiliyor.

    Kısa, orta ve uzun menzillerde füzeleri aynı anda kullanabilen S-400, 600 kilometre uzaklıktaki hedefi algılama özelliğine sahip ve saniyede 4,8 kilometre hızla füze gönderilebiliyor. Sistem, hedefe 10 saniyeden daha az sürede tepki veriyor.

    YanıtlaSil