Uğur Mumcu

Uğur Mumcu
Bu toplum, bedeninden hiç eksilmeyen yaralarla yaşıyor…

Gözden kaçanı, görülmeyeni, yok sayılanı, değer verilmeyeni, fark edilmeyeni fark ettirmek için...




13 Haziran 2012 Çarşamba

Bugün büyük devrimci ernesto che guevaranin doğum günü UNUTMADIK COMANDANTE...

Küba devriminin önderlerinden Che’nin 83. doğum günü kutlanırken, Che’den bir devrim hikayesi daha okurlarla buluştu. Che’nin Küba devrimini anlattığı günlüğü yayımlandı.
83'üncü yaşında Che'den bir hediye 3


Küba devriminin liderlerinden Ernesto Che Guevara’nın 83. doğum günü, Küba’nın Sancti Spiritus kentinde kutlandı.

Che onuruna düzenlenen gösterinin buluşma noktası, Kübalı devrimcilerin önderliğindeki muhalif birliklerin, ilk bağımsızlık ilan ettikleri Las Villas bölgesinin Fomento belediyesi oldu.
Granma’da Che hakkında yapılan haberde “Guevara, yaşadığı dönemde prensiplerine bağlı biriydi. Onun çelik gibi iradesi, sıradışı cesareti, derin insani ve onurlu hissi vardı” denildi.
Öte yandan, Che Guevara’nın şimdiye dek yayımlanmamış bir günlüğü basıldı. Günlük, Che’nin eşi Aleida March tarafından hiç değiştirilmeden yayına hazırlandı.
“Bir Savaşçının Günlüğü” ismiyle sunulan kitap, Che’nin, Fidel Castro önderliğindeki 3 yıllık devrim mücadelesi boyunca aldığı notlardan oluşuyor.
Günlükte yer alan ilk not Castro ve Che’nin önderlik ettiği devrimci grubun Granma isimli tekneyle Küba kıyılarına yanaştığı 2 Aralık 1956′da kaleme alınmış. Che’nin günlükteki son notu ise General Batista’nın devrildiği 1 Ocak 1959 tarihine ait.
Günlükte Che’nin Küba kültürü, kimliği ve politik durumuna dair gözlemleri de bulunuyor.


Siyasi Forum Siyasi-Politik Haber - Makale - Yazılar -- Sosyoloji Toplum bilimi , sosyoloji ders notları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder