Uğur Mumcu

Uğur Mumcu
Bu toplum, bedeninden hiç eksilmeyen yaralarla yaşıyor…

Gözden kaçanı, görülmeyeni, yok sayılanı, değer verilmeyeni, fark edilmeyeni fark ettirmek için...




11 Temmuz 2012 Çarşamba

Bu ülkede mutlu olmak senin elinde!..


 Seda Pekgöz
Haberleri her dinleyip okuduğunuzda isyan ediyorsanız henüz demokrat olamamışsınız demektir.

Ülkemiz İleri Demokrasi gelişimini yaşıyor. Neden yardımcı olmuyorsunuz? Siz neden bu kadar geri kaldınız?


Bir annenin ölen çocukları için feryadını boğazınız düğümlenerek mi izliyorsunuz? Bu işin sorumlularının hesap vermesini mi istiyorsunuz? Olmadı işte!. Yine demokrasi dışı bir hareket. Oysa hepimiz biliyoruz ki  Bakanımızın da dediği gibi başımıza gelenler afettir ve demokrasilerde afetlere karışılmaz. Öyle, bakanların istifalarını istemek de hiç nazik bir davranış değil..

Küçücük  kız çocuklarının evlendirilmesi ya da öldürülmesiyle ilgili haberleri izlerken  sınava hazırlanan küçük kızınıza bakıp yüreyinizde bir kabarma, bir isyan mı hissettiniz?  O zaman ileri demokrasiyi daha içinize sindirememişsiniz demektir. Çünkü ileride sizin kızınızın üniversitede okurken kafasını copla kırmak için can atan genç polislerin 'İleri Demokrasi' anlayışına göre yetiştirilmiş olduğunu  kavrayamamışsınız demektir.

Günde 5 Türk lirası ya da daha azıyla yaşamaya çalışan insanların çoğunlukta olduğu bu ülkede çoğu ünlümüzün evinin tuvaletine taktırdığı değerli taşları duyarak  endişeye kapılıp, iktisadi sistemin fonksiyonlarını yerine getirdiğini anlayamamışsanız yine yanlış yoldasınız demektir. Birilerinin sefa içinde  yaşarken diğerlerinin yaşamlarından ve geleceklerinden çaldığına karışmamalısınız. Bu  İleri demokrasilerde çok normaldir.  Eğer insan gibi yaşamak istiyor ama bunu elde edemiyorsanız bu ne  devletin ne de yetkinlerin  suçudur.. Bundan başlı başına siz sorumlusunuz. İşte bunu anlamak  gerçek bir demokratlıktır. Bu ülkede mutlu olmak senin elinde!..

Yavaş yavaş anlıyor musunuz?


Çocuklarınıza güvenli bir gelecek bırakamamak korkusunu yaşıyorsunuz.. Ne gerek var buna?..  Ne oluyor,  hücrelerinizi mahvediyorsunuz. Bunlar hep 'İleri Demokrasi' yi anlayamamanızdan kaynaklanıyor.
İleri Demokrasi olduğu söylenen bir ülkede; insan yakanlar, serbest kalmıştı. Hatırldınız değil mi..? http://www.  
 Hani zamanı aştırdılar .. İnsanlarımızı cayır cayır yakanların cezalandırılması için kampanyalar düzenlediniz... sosyal medyayı #SivasiUnutmaUnutturma diyip ayağa kaldırdınız..     Olmadı ama! Zamanı aştırmadan nasıl İleri Demokrasi sürecine uyum sağlıyacağız? İnsanların '' aman sen de''ciliğinden, devletin baskısından, politikacıların tekrar eden söylemlerinden  bıktınız, bu ülkede patır patır ölen gençlere, göz göre göre işlenen cinayetlere, mutsuz, güvensiz ve umutsuz olanların isyan etmemesine üzülüyorsunuz. Yine olmadı, işte! Görüyorsunuz ya, sorun sizde. Bakış açınızı temelden değiştirmeniz gerekiyor. Alışkanlıkları bırakmak birden olmuyor, zor biliyorum..
Tüm çabalarınıza karşın tüm olup bitenlere hala isyan halindeyseniz  korkmayın!
Zaten hep doğru işleyen sistemimize öyle metodlar ekleniyor, öyle yaklaşımlarla sizlere ulaşacaklar ki İleri demokrasiye uyum sürecini hissetmeden geçireceksiniz. Bunlar bize tek tek ve topluca geçirilecek!.. İleri demokrasiye uyum sağlarsanız daha relaks ve mutlu bir insan olacaksınız.

İleri demokrasiye uygun vatandaş olmak için kendine verilenle yetinen, isyan etmeyen, özgürlük, bağımsızlık gibi kaygıları, tutkuları olmayan bireyler olmalıyız..
Seda Pekgöz

Siyasi Forum Siyasi-Politik Haber - Makale - Yazılar -- Sosyoloji Toplum bilimi , sosyoloji ders notları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder