Uğur Mumcu

Uğur Mumcu
Bu toplum, bedeninden hiç eksilmeyen yaralarla yaşıyor…

Gözden kaçanı, görülmeyeni, yok sayılanı, değer verilmeyeni, fark edilmeyeni fark ettirmek için...




17 Ocak 2012 Salı

Hrant Dink : 'Üç-beş kendini bilmez öldürmüş!

Dink davasındaki kararı değerlendiren avukat Fethiye Çetin, "Dalganın en büyüğünü en sona saklamışlar. Meğer Hrant Dink üç-beş kendini bilmez tarafından öldürülmüş. Biten bir komedi dosyasıdır" dedi.

Hrant Dink'in ailesinin avukatı Fethiye Çetin, mahkemenin kararı açıklamasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, verilen kararın, yerleşik bir geleneğin bozulmadığını ve hiçbir şekilde bozulmasına izin verilmediği anlamına geldiğini söyledi.
Bu geleneğin, ''devletin siyasi cinayetler geleneği ve devletin bir kısım vatandaşını ötekileştirerek yabancılaştırma geleneği'' olduğunu söyleyen Çetin, şunları kaydetti:
''Bu gelenek devam ediyor. Bugün bu kararla bir daha tescil ettiler. Bu devletin katil, halkını bombalayan, imhacı, suikastçı, katliamcı, kundakçı gibi sıfatlarla yan yana alınmasından ve bu sıfatlarla birlikte telaffuz edilmesinden çok rahatsız olanlar, devleti bu sıfatlardan arındırmak için hiçbir çaba sarf etmediler, ellerindeki fırsatı da ellerinin tersiyle ittiler. Kanlı ve acılı tarih ve bu tarihi yaratan gelenek de yüzleşmek, arınmak ve böylece yeni cinayetlere bir daha asla diyebilmek ve yüzleşebilmek için bu dava eşsiz bir fırsattı ama onlar bu fırsatı kullanmadılar ve kullanmak da istemediler.''
Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Daha düne kadar devletin ötekisi olmak ve hedefi olanlar, yani bugünün egemenleri, bugünün siyasileri, bugün kendilerini ötekileştiren gelenekle ittifak kurmuş görünüyor ama bilsinler ki bu ittifakları geçicidir, devlet dönüşmediği sürece geçicidir. Bu gelenek önce geçici müttefiklerini yiyerek, yok ederek yoluna devam etmiştir. Bugün bu kararla cinayet tetikçilerinin yargılandığı dosyanın ilk safhası kapandı ama bu dava bitmedi. Biten bir komedi dosyasıdır. Bizim için bu dava yeni başlıyor. Gideceğimiz pek çok yol ve kullanacağımız çok sayıda alan var. Bunların her birini büyük bir kararlılıkla kullanacağız. Karanlıkların sorgulanması, faillerin yargılanması ve bu dava biz 'bitti' diyene kadar devam edecek.''

Kaya: Bu ülke, bu hukuk sistemiyle devam edemeyecek
Daha sonra konuşan merhum Sanatçı Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, "Tetikçiler yargılandı. Cinayeti kör bir kayıkçı gördü" diyerek "Biz bu davayı burada bitirmeyeceğiz. Bu ülke, bu hukuk sistemiyle devam edemeyecek. Şimdi biz kardeşimizin vurulduğu yere yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Eşi yorum yapmadı
Dink'in eşi Rakel Dink ise kararla ilgili bir yorum yapmadı.

Hrant Dink Cinayeti ( Medya, Yargı, Devlet ) - Kemal Göktaş

Hrant Dink Kimdir ? Hrant Dink Hakkında

Öldürülen Gazeteciler
Siyasi Forum Siyasi-Politik Haber - Makale - Yazılar -- Sosyoloji Toplum bilimi , sosyoloji ders notları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder