Uğur Mumcu

Uğur Mumcu
Bu toplum, bedeninden hiç eksilmeyen yaralarla yaşıyor…

Gözden kaçanı, görülmeyeni, yok sayılanı, değer verilmeyeni, fark edilmeyeni fark ettirmek için...




8 Ocak 2012 Pazar

Metin Göktepe katledilişinin 16.yılında anıldı

Ümraniye Cezaevi'nde operasyonda öldürülen 2 tutuklunun cenazesini izlemek için gittiği Alibeyköy'de polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe mezarı başında anıldı.

Mezarlığa kadar yürüyüş yapan Metin’in gazeteci arkadaşları, anma töreninde yaptıkları konuşmalarda aradan 16 yıl geçmesine karşın gazeteciler üzerindeki baskı ve tutuklamaların sürdüğüne dikkat çekerek, “Tutuklu gazeteciler üzerindeki baskı ve şiddet sürüyor. Gün yeniden Metin olma günüdür” dediler.
Gazeteci Metin Göktepe’yi anmak için Atışalanı’nda bir araya gelen Evrensel Gazetesi çalışanları “Basın özgürlüğü engellenmez” pankartı açarak “Özgür basın susturulamaz” eşliğinde Göktepe’nin mezarının bulunduğu Kemer Mezarlığı’na kadar yürüdü. Burada düzenlenen anma törenine Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Nisan 1980’de öldürülen yazar-yapımcı Ümit Kaftancıoğlu’nun gelini ve Toplumsal Bellek Platformu Sözcüsü Canan Kaftancıoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) eski başkanlarından Nail Güreli, Odatv davasından tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın eşi Yonca Şık ve Metin’in gazeteci arkadaşları ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
Saygı duruşunun ardından konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Çaralan, Metin Göktepe’nin ölümünün 16 yılı olduğunu ve basın özgürlüğü konusunda değişen hiçbir şeyin olmadığını belirterek, “1996 yılından beri her yıl iktidar da olanlar hep basın özgürlüğünü genişlettiklerinden, demokrasinin geliştiğinden bahsetmişlerdir. Ancak dönüp baktığımızda bugün gazetecilerin baskı altında olduğunu görüyoruz. Gün daha çok Metin olma zamanıdır” dedi.
Siyasi Forum Siyasi-Politik Haber - Makale - Yazılar -- Sosyoloji Toplum bilimi , sosyoloji ders notları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder