Uğur Mumcu

Uğur Mumcu
Bu toplum, bedeninden hiç eksilmeyen yaralarla yaşıyor…

Gözden kaçanı, görülmeyeni, yok sayılanı, değer verilmeyeni, fark edilmeyeni fark ettirmek için...




31 Mart 2012 Cumartesi

Aleviler ve insan olan her insan 'adalet için' haykırıyor

 Alevi örgütleri, Sivas katliamı davasında firari sanıklarla ilgili olarak verdiği zamanaşımı kararını protesto etmek için bugün Kadıköy'de geniş katılımlı bir eylem gerçekleştiriyor.



Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri ve Hacı
Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı öncülüğünde bugün "Sivas katliamı davasında zamanaşımını tanımıyoruz; Yüreğimizdeki yangın devam ediyor" sloganıyla Kadıköy'de bir eylem gerçekleştiriliyor. Eyleme Alevi yurttaşların yanı sıra çok sayıda siyasi partiden ve sivil toplum örgütünden de temsilciler katılıyor. Tepe Naulus'ta toplanan gruplar, saat 12.00'da Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

"Sivas’ın ışığı sönmeyecek" , "Davamız mahşere kalmayacak" , "Katil devlet hesap verecek" , "Sivas onurdur onuruna sahip çık" , "İnsanlık suçuna zamanaşımı olmaz" ve "Ampul Tayyip" sloganları atan topluluk, Sivas Olayları’nda hayatını kaybeden kişilerin fotoğraflarını da taşıdı. Gruplar, Rıhtım Caddesi üzerinde oluşturulan arama noktalarından geçerek meydana ulaştı.

Fenerbahçeliler de meydanda

Kendilerine Fenerbahche Sol Açık Taraftar Grubu adını veren yaklaşık 30 kişi, üzerinde "Adalet tatilde yetki katilde" , "Sarının kavgasında lacivert düşlerimiz var" cümlelerinin yazılı olduğu pankartları açtı. "Erdoğan’ın fişini Fenerbahçe çekecek" sloganları da atan topluluk mitinge katılan diğer vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Meydana kurulan dev platforma çıkarak topluluğa seslenen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, Avrupa Alevi Bektaşı Birlikleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker, Pir Sultan Abdul Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Güzelgül ve Hacıbektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, mahkemenin aldığı zamanaşımı kararını eleştirdi.

Kadıköy'de bazı yollar trafiğe kapalı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün 12.00-18.30 saatleri arasında Kadıköy meydan otobüs duraklarında yapılacak miting dolayısıyla saat 09.30'dan itibaren bazı yollar kontrollü olarak trafiğe kapatılacak.
Bu kapsamda Rıhtım Caddesi, Boğa Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar tüm yol, Kadıköy Belediyesi önünden Söğütlüçeşme Caddesi istikameti ve Söğütlüçeşme Caddesi'nden Rıhtım'a inen ara sokaklar trafiğe kapalı olacak. Taşköprü, Kışla, Orgeneral Şahap Gürler ve Albay F. Sözdener caddeleri de ihtiyaç duyulması durumunda trafiğe kapatılacak.
Kapatılan yollara alternatif olarak, Tıbbiye Caddesi'nden gelen trafik akışı Burhan Felek Caddesi'nden E-5 yönü ile Behiçbey Sokak'tan İbrahimağa ışıklar istikametine yönlendirilecek.
Söğütlüçeşme Caddesi'nden gelen trafik akışı, Altıyol Boğa Meydanı'ndan Rıhtım'a iniş engellenerek, Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine sevk edilecek, Moda'dan gelen akış Mühürdar Kavşak'tan geri yönlendirilecek, Kadıköy Belediyesi önünden gelen akış ise minibüs yolu istikametine verilecek.

Siyasi Forum Siyasi-Politik Haber - Makale - Yazılar -- Sosyoloji Toplum bilimi , sosyoloji ders notları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder