Uğur Mumcu

Uğur Mumcu
Bu toplum, bedeninden hiç eksilmeyen yaralarla yaşıyor…

Gözden kaçanı, görülmeyeni, yok sayılanı, değer verilmeyeni, fark edilmeyeni fark ettirmek için...




5 Mart 2012 Pazartesi

Çocuklar cezaevi'ne değil, anne babalarının kollarına, yuvalarına gönderilmelidir

'Sincan'a değil ailelerine gönderin'

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Pozantı Cezaevi'nde kalan çocukların Sincan Cezaevi'ne değil, ailelerine gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Önder, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin Emniyet Müdürlüğüne gönderildiğini belirttiği Çevik Kuvvet Temel Eğitim Kitabı'nda yer alan ifadeleri eleştirdi.
BDP'li Önder, kitapta, ''Ön kol kemiği sinirine yapılan atak noktası, ön kolun üst ve iç tarafı olmak üzere iki tarafta bulunur. Bu sinir noktaları dirseğin 6-8 santimetre üstündedir. Bu iki bölgeye atak kolda hissizlik oluşmasına neden olur'' gibi ifadelerin bulunduğunu söyledi. Önder, ''AB'ye talip bir ülkede güvenlik anlayışı bu mudur? İçişleri Bakanı'nı çağıralım, kendisinin tarif ettiği yeri bandajlayalım. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın da eline cop verelim, o vursun. İkisine de yakışır'' dedi.

Pozantı Cezaevi'nde kalan çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarına da değinen Önder, ''Sayın Cumhurbaşkanı bu işe önayak olmalı. Çocuklar 24 saat içinde Sincan Cezaevi'ne değil, anne babalarının kollarına, yuvalarına gönderilmelidir. Olan olmuştur. Çocuklardan da kuvvetli bir özür dilemeliyiz. Bağış, İçişleri Bakanı'nı coplarken, Adalet Bakanı da bunu yapabilir'' diye konuştu.
 

Siyasi Forum Siyasi-Politik Haber - Makale - Yazılar -- Sosyoloji Toplum bilimi , sosyoloji ders notları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder