Uğur Mumcu

Uğur Mumcu
Bu toplum, bedeninden hiç eksilmeyen yaralarla yaşıyor…

Gözden kaçanı, görülmeyeni, yok sayılanı, değer verilmeyeni, fark edilmeyeni fark ettirmek için...




18 Temmuz 2011 Pazartesi

Zabıta - işportacı savaşı

Zabıta - işportacı savaşı

Kızılay'daki Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarda tezgah açmak isteyen işportacılarla Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri arasında kavga çıktı.







Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın Mülkiyeliler Birliğinde Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarda dükkanları bulunan esnaflarla yaptığı toplantının ardından zabıta ekipleri, Yüksel Caddesi ile Karanfil Sokak'ın kesiştiği noktada beklemeye başladı.





Zabıta - işportacı savaşı

Zabıta ekipleriyle çarşamba gününe kadar tezgah açmama konusunda anlaşan işportacılar ile diğer işportacı grup arasında kavga çıktı.









Zabıta - işportacı savaşı

Yüksel Caddesi ile Konur Sokak'ın kesiştiği noktada zabıta ekiplerinin önünde el ele tutuşan işportacılar, çeşitli sloganlar attılar.







Zabıta ekiplerinin gitmesini isteyen bazı işportacılarla zabıta memurları arasında tartışma çıktı. Zabıta memurları, üzerine yürüyen işportacılara biber gazı sıktı. Bunun üzerine zabıta ekipleri ile işportacılar kavga etmeye başladı. Konur ve Karanfil sokaklara kaçan işportacıları kovalayan zabıta ekipleri, boş tezgahları kırdı.




Zabıta - işportacı savaşı

İşportacıların, cadde ve sokaktaki dükkanlara ve kafelere girmesi üzerine çıkan kavgada bazı dükkanlar zarar görürken, bazı esnafların kepenk kapattığı görüldü. Zabıta memurlarına küfür eden ve taşla saldıran işportacıları ellerindeki cop ve sopalarla kovalayan zabıta ekipleri, Konur Sokak'ın Meşrutiyet Caddesi çıkışındaki taşları, kasaları, sopaları ve boş tezgahları toplayarak, belediyeye ait kamyona yükledi.








Alışmadık Alışmayacağız

Yaklaşık 2 saat süren kavgada bazı zabıta memurları ve işportacılar çeşitli yerlerinden yaralandı. Bazı işportacıların da kendilerini jiletle kestikleri görüldü.





Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Soylu, olay yerine gelerek, zabıta memurlarından bilgi aldı. Zabıtaların sakin olmasını isteyen Soylu, Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarda her gün yaklaşık 700 tezgahın açıldığını söyledi. İşportacıların tezgah açmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini ifade eden Soylu, ''Gerekirse sabaha kadar burada bekleyeceğiz'' dedi.





Sivil polislerin olay yerinde bulunduğunu, Cumhuriyet Savcılığının da olayla ilgili işlem başlattığını bildiren Soylu, olaylarda şimdiye kadar 7 zabıtanın çeşitli yerlerinden yaralandığını kaydetti.




Zabıta - işportacı savaşı





Alışmadık Alışmayacağız




Siyasi Forum Siyasi-Politik Haber - Makale - Yazılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder